Голямата скулптура Букетът от лалета на известния американски артист  е създадена в знак на почит

...
Голямата скулптура Букетът от лалета на известния американски артист  е създадена в знак на почит
Коментари Харесай

Букетът от лалета не е добре дошъл в центъра на Париж

Голямата статуя "  Букетът от лалета " на известния американски артист  е създадена в знак на респект към жертвите на атентатите в Париж през 2015 година и е подарена на града. Вместо обаче тя да бъде призната от жителите на френската столица като жест на съпричастност, скулптурата бе избрана като кичозна, дори и като порнографска. Това няма да е нито първата, нито последната рецензия към актьора, именуван също и " царят на труфя ". 

Скулптурата съставлява голяма човешка ръка, която държи 11 стилизирани лалета, които са и знак на любовта. Но творбата, основано в типичния за Кунс, съгласно доста от критиците наподобява повече на ръка с балони или с бонбони маршмелоу.
               
on Oct 13, 2019 at 10:56pm PDT

Скулптурата е с височина 12 метра и беше открита персонално от своя, прочут по света с провокативния си жанр. " Аз пребивавам в Ню Йорк и претърпях 11 септември и депресията, която се спусна над града по-късно ", споделя Кунс. Той прецизира, че 80% от приходите след продажбата на огромната статуя ще бъдат дарени на фамилиите на жертвите при терористичните офанзиви в Париж преди 4 години. 

 Много хора дефинират творбата като  " гротеска ", " извънредно "  и даже " порнографско ". " Единадесет цветни ануса, инсталирани на стъбла ", е коментарът на философа Ив Мишо във френската преса. Други декларират, че не схващат разногласието, тъй като всеки подарък от сърце би трябвало да се преглежда като нещо хубаво. 
               
on Oct 13, 2019 at 11:31pm PDT

Безспорен факт е обаче, че въпреки противоречията, които скулптурите на Кунс провокират, 64-годишният актьор е една от водещите фигури на арт сцената в през 80-те години, а до неотдавна той държеше върха за цена за произведение на жив художник за творбата  " Кучето балон ", която бе продадена за цели 58,4 млн. $ на търг. И в случай че скулптурата му  " Букетът от лалета " може да събере даже една десета от тези средства за фамилиите на жертвите, значи в нея в действителност има смисъл. 

 

 

 
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР